Award

Helene Brogren  har skickat en Liebster award till mig för ett tag sedan och vad passar bättre än att inleda min nya blogg med det? Helene skickade också med några frågor till mig att besvara, innan jag skickar den vidare till tio andra. Gör ett besök på Helens blog och se hur hon leker med lager och färger på sina layouter! Tack så mycket för Awarden Helene!

 

 

1.    Beskriv dig själv med tre ord

Energisk, målinriktad, glad


2.    Vad är din favoritsyssla förutom scrapbooking?

Studera och skapa mönster, jag har nyligen gått en kurs i mönsterdesign.

3.    Varför scrappar du?

Det är roligt 50%, Det är avkopplande 30%, för att spara minnen åt mina barn 20%

4.    Vad är din favorit scrapbooking produkt?

Mist

5.    Vad drömmer du om?

Att bli en etablerad mönsterdesigner, att få bli DT-medlem för en stor  scrapbookingtillverkare.

6.    Var skulle du resa om du hade en obegränsad budget?

Göra en runtresa i USA.

7.    Vem skulle du vilja träffa i verkligheten?

Astrid Sampe,  1909-200. En känd mönsterdesigner, en kvinna som var lite av en pionjär för sin tid

8.    Vilken är din favoritbok?

Tyvärr, hinner jag aldrig läsa böcker längre. Förut läste jag mycket och ofta. Jag tror att jag kommer att få mer tid att läsa böcker i framtiden.

9.    Vad skulle du vilja lära dig men aldrig gjort?

Framför allt sy men även sticka och virka

10. Dela ett foto från där du bor – någonting unikt för ditt land

vinterpåtomten

En vintrig bild från vår tomt.

 

Det var mina svar, nu vet ni lite om mig. Nu är det min tur att skicka några frågor till några av mina scrapkompisar: Carina FribergJeanette Wallén, Teresa Alton Borgelin, Malin Tivlin, Ulrika Wandler,  Anna Björklund, Marie Johansson, My Lundström, Anna Ekman och Lina Valtersson

Beskriv dig själv med tre ord

Vad är ditt första scrapminne?

Beskriv din scrapstil med tre ord

Vad gör du om 10 år?

Vad gör du när du inte scrappar?

Varför scrappar du?

Var är ditt smultronställe?

Säg tre saker du skulle ta med dig till en öde ö?

Vilken är din favoritfilm?

Vilken typ av godis har du i din godispåse?

Tack för besöket!

 

 

 

Ordning och reda i pysselrummet

IMG_6338efterbildarbetsrummet

Efter lite fixande med hyllor och grupperande av grejer och en hel del rensande så lyckades vi få en bättre arbetshörna. Inte nog med att det blev luftigare, bättre ordning och struktur, vi fick till 4 platser till mig! Där stolen står är min rityta, direkt till höger är min scrapyta och längst ner i bild är min ”färg och kladd”yta. På motsatt sida av rummet har vi ordnat en datahörna, den är inte riktigt färdig ännu så bild kommer framöver.

IMG_6345efterbildarbetsrummet3

Ordentlig förvaring och märkning är A och O. De röda burkarna som hänger längst ned är från Ikeas köksavdelning! Dom är underbara att använda, bara att stoppa ner limmet, papper, embossingfönen. Enligt min mening är de bättre för pysselrummet än för köket:)

IMG_6346efterbildarbetsrummet2

Ovanför ”klet och kladd”ytan, alla färger och stämpeldynor är församlade.

Ha en bra dag!

Jeanette

Lär mig skissa

När jag var lite trodde jag inte att jag kunde rita, det blev aldrig som jag ville medan det verkade så lätt för andra. När jag pluggade dekor- och reklamutbildningen förra året hade vi ett moment med skissteknik, vi övade skuggor, perspektiv, avstånd med mera. Det var jätteroligt att skissa! och så himla illa blev det inte med lite övning! Jag vill gärna lära mig illustrera. På kvällarna letar jag febrilt efter bra tutorials inom området. Häromdagen hittade jag den här .

Innan man började skulle man måla av denna bild:

Här är mitt öga:

ögat

Det är inte perfekt men jag är suuuupernöjd. Det är väl kanske 8 gången jag skissar någonsin. Jag är särskilt nöjd över att ha fått till en känsla av djup. Tanken är att man ska jämföra denna ”före” skiss med en ”efter”skiss när man gjort alla delmomenten i tutorialserien. Jätteroligt!

Nästa gång kommer ni att få se lite övning i skuggteknik!

Ha en skön kväll!

Jeanette

 

 

Nya älsklingar

image

Jag har länge velat lära mig skissa och illustrera. Här är mitt senaste inköp, köpta hos PenStore, en härlig butik med bara pennor och lite papper. Där kan man nörda loss ordentligt! Jippi! Jag började med nybörjar pennor, Copic Ciao men upptäckte snart att jag måste investera i Copic sketch snarast. Men copic är heeeelt fantastiskt att arbeta med! Älskar penseludden som gör det lätt att få jämna ytor. Dessutom är pennorna toppen för att göra fina skuggor och toner. Gissa vad jag ska göra i helgen?Måla!

Ha en skön torsdag!

Jeanette

 

 

Omorganisering i pysselrummet

image

Länge har jag haft en förvaringslösning som inte riktigt har fungerat vilket gjort att mycket saker har legat framme. Det är ju som bekant inte direkt kreativt att sitta i en massa bråte och skapa. Dessutom ville jag få till ytterligare en plats för att måla. Sagt och gjort, vi började göra en stor omorganisering och utrensning av alla ”kanske jag kommer att använda i framtiden grejer”. Inom kort kommer jag att visa efter-bilder

Stay tuned

Jeanette

Bomans i Trosa

I veckan var jag  på konferens på Bomans hotell  i Trosa. Ett fantastiskt hotell med en härligt eklektisk inredning och där varje rum är unikt inredda.

 

wpid-DSC_0638.jpg

 Tjusig dam med lampskärm

wpid-DSC_0639.jpg

Ljuskrona av ekrar

 

wpid-DSC_0637.jpg

Del av ett skåp, helt i leopardmönster.

 

 

wpid-DSC_0629.jpg

 Vi tog en promenad längs ån som går genom Trosa, ser nästan ut som höst när snön lyser med sin frånvaro.

Hit vill jag gärna åka igen, men då med min äkta hälft på tu man hand!

Ha en fortsatt skön söndag!

/Jeanette

Skissning porträtt och skuggor

Övning ger skicklighet. Måla porträtt, jag? nä, hur skulle det gå till? Det hade varit min reaktion om någon skulle berättat att jag skulle måla porträtt på kursen innan skissmomentet startade. Men med lite övning så ger det ganska snabbt resultat.

skisspojkarforlagaJeanys1024px

Här är bilden som jag valde att måla av. Syftet var att arbeta med skuggorna hellre än att bilden skulle bli helt porträttlik. Alltför sent insåg jag att jag valt en väldigt svår bild, den enda med TVÅ ansikten och dessutom gör de grimaser:) men vad vore livet utan utmaningar:)

Här är mitt resultat:

skisspojkarJeanys1024px

Inte så illa pinkat för att vara fjärde lektionen i skissning sedan skoltiden om jag får säga det själv, och det får jag eftersom det är min blog:)

Skissning del 1

När jag var yngre tyckte jag inte om att teckna för att jag har alltid haft uppfattningen att jag inte kunnat skissa eller måla.  I vuxen ålder har jag haft sug att gå en kurs bara för att testa och nu när jag går dekor- och reklamutbildningen har vi haft några skisspass. Så himla kul! Jag har fastnat för att skissa och illustrera över huvudtaget och jag har lärt mig att med en viss talang så går det att öva upp sig på att skissa.

skiss1forlagaJeanys1024px

Den här välkända gubben som är helt oproportionerlig var vår första utmaning. Syftet var att vi skulle öva oss på avståndsbedömningar. Vi fick skissa av honom upp och ner för att inte låsa oss vid utseendet. Här är mitt första skissförsök över huvudtaget sedan bildlektionerna i högstadiet, jag är rätt nöjd om jag får säga det själv

skiss1Jeanys1024px

Köksrenovering

Hej!

Vi här mitt uppe i en köksrenoveringen och därför dröjer blogginläggen några dagar. Så snart som möjligt kommer jag att blogga lite bilder här så ni får ta del av vårt arbete och förhoppningsvis kanske bli lite inspirerade!

Så länge ger jag dig länken till Ikeas blogg ”Livet hemma”, där du kan inspireras i massor!

På återseende inom kort!

/Jeanette

 

Skyltningar på egen hand

Så var det sommarlov från dekor- och reklamutbildningen. Det är verkligen välbehövligt efter att de sista veckorna har varit väldigt intensiva. Vi har nämligen fått göra två egna skyltningar, hittills har vi alltid arbetat i grupp. I början var det lite nervöst fixar jag det här? hinner jag i tid? håller min idé? Men det gick ju fin fint:). Här visar jag nu mina två egna skyltningar, som jag faktiskt är riktigt stolt över:

Väggskyltning:

Detta är en smal vägg tänkt att sitta inuti butiken eller i en dörrsnurran till et köpcentrum. Jag valde att skylta presentpapper för en påhittad butik. Tyvärr är bilderna lite gulare än i verkligheten.

Jag valde orange, cerise och limegrönt som färgkombination. Jag hittade fina papper på Åhléns och Lagerhouse som matchade perfekt. Jag började med att mäta och klippa till bakgrunden. Sedan fäste jag rullarna på väggen, vattenpasset fick jobba hårt här men tillslut blev det rakt.

Lite presentsnöre i pyramider blev rätt snyggt tycker jag:)

 

 

 

Skyltning:

 

Jag valde att skylta Åhléns. Det innebär att man skyltar i Åhléns anda men det är inte tvingat att man har produkter just därifrån. Här är temat en skön avkopplande stund i solstolen med en bra bok. Det är böcker som säljs i den här skylten. Blev nöjd med resultatet och tycker att man tydlig kan känna den där härliga stunden i trädgården/balkongen med en god bok.

 

Lite detaljbilder:

 

Tyckte den här tapeten med tidningspappersmönster passade superbra till de övriga färgerna, de förstärker temat också!

 

Ett gäng böcker måste man ju ha så det alltid finns till hands, självklart behövs ett par solglasögon i solen:)

 

En solhatt lite slängd i solstolen…..kanske ringde telefonen……

 

Å:et har jag skurit ut i frigolit och målat, blev nöjd med resultatet!

 

Vad vore en härlig trädgård utan fågelholkar? Jag har gjort dem av papper och de förhöjde intrycket ordentligt. Fick många fina kommentarer om dem längs arbetets gång:)

 

 

Det var allt från min utbildning för den här terminen men jag kommer att fortsätta blogga fotografier under sommaren men då med lite sommartema hemifrån oss!

 

Ha en skön lördag!

/Jeanette