Mönster mitt i stan

När jag går på stan tittar jag alltid efter mönster på fasader, dörrar, trottarer, ja, överallt. Häromdagen såg jag de här dekorativa brunnslocken (som jag vet även finns på andra platser). Jag blir glad när jag hittar sådana här saker, små dekorativa inslag som förgyller tillvaron:

Brunn med hjärtanJeanys_1024

 

brunnslocklegoJeanys_1024

 De här bilderna kommer jag att spara i min inspirationsbok för framtiden, perfekta att plocka fram  när jag funderar på ett mönster där de här formerna kan passa. Utan att avslöja för mycket håller jag redan på att utveckla en idé :)

Tack för besöket!

Inredningsprojekt

Som jag skrivit här tidigare, så har vi ett pågående projekt hemma, att köpa udda stolar och matbord och måla alltsammans. Tyvärr, som så ofta, så drar detta inredningsprojekt ut på tiden så jag har inga efterbilder att visa idag. Däremot har vi utökat projektet med en skänk. Den här fick vi tag på på Blocket i veckan för en hyfsad penning, lite målartvätt och målarfärg och sedan kommer den att bli som ny. När det är klart lovar jag givetvis lite efterbilder även om det kan dröja;)

skänk

Ha en skön söndag!

Jeanette

Omorganisering i pysselrummet

image

Länge har jag haft en förvaringslösning som inte riktigt har fungerat vilket gjort att mycket saker har legat framme. Det är ju som bekant inte direkt kreativt att sitta i en massa bråte och skapa. Dessutom ville jag få till ytterligare en plats för att måla. Sagt och gjort, vi började göra en stor omorganisering och utrensning av alla ”kanske jag kommer att använda i framtiden grejer”. Inom kort kommer jag att visa efter-bilder

Stay tuned

Jeanette

Läckert hos Cervera

När jag klickade in på Cerveras hemsida möttes jag av denna urläckra kampanjbild:

 

Färgkombinationen är helt fantastisk! De ursnygga grytorna från Le Creuset med sina dova dova nyanser ger en känsla av retro,  såååå himla snygg enligt mig:) Kul att de plockat med råvaror i samma färger och som passar bra i höstgrytorna, chilli, curry och paprika.

Dessutom har de kampanjpris på vissa produkter den här veckan och till råga på allt är det fri frakt resten av veckan. Jag säger bara klick, klick, klick

Skissning del 2

Det har blivit en hel del skissande för min del på sista tiden, vi har precis haft 5 skisspass på skolan och jag har verkligen fått upp ögonen för hur roligt det är. Det här är nog något för mig, nu återstår det bara att öva, öva och…..öva

skissParonJeanys1024px

Här var uppgiften att måla av ett päron utifrån ordet ”kvinnligt” utan att förvränga det

skissPaprikorJeanys1024px

Här har jag målat av en paprika i olika former, hel, halv och en fjärdedel. Fram med skisspennan och skalpellen! Det är såååå häftigt och se hur motivet växer fram, speciellt när själva formen är klar och man börjar arbeta med skuggor. Det är är magi!

Skissning del 1

När jag var yngre tyckte jag inte om att teckna för att jag har alltid haft uppfattningen att jag inte kunnat skissa eller måla.  I vuxen ålder har jag haft sug att gå en kurs bara för att testa och nu när jag går dekor- och reklamutbildningen har vi haft några skisspass. Så himla kul! Jag har fastnat för att skissa och illustrera över huvudtaget och jag har lärt mig att med en viss talang så går det att öva upp sig på att skissa.

skiss1forlagaJeanys1024px

Den här välkända gubben som är helt oproportionerlig var vår första utmaning. Syftet var att vi skulle öva oss på avståndsbedömningar. Vi fick skissa av honom upp och ner för att inte låsa oss vid utseendet. Här är mitt första skissförsök över huvudtaget sedan bildlektionerna i högstadiet, jag är rätt nöjd om jag får säga det själv

skiss1Jeanys1024px

Läxhörnor

När jag söker inspiration går jag ofta in på Ikeas blogg ”Livet hemma”. Där hittar jag ofta inspiration och idéer hur man kan förnya och förbättra vårt hem. I dag delar med mig av deras härliga läxhörnor så har i studietider

Vad sägs om den är härliga hörnan som går i rosa?

Foto från Ikeas blogg

Foto från Ikeas blogg ”Livet hemma”

 

Eller den här som går i svart och metall?

Foto från Ikeas blogg ”Livet hemma”

I stället för studiehörna har jag ett pysselrum där jag har svårt att riktigt få en bra och strukturerad ordning. Jag  jobbar ständigt på fallet hur jag ska få till min hörna på ett sätt som fungerar fullt ut.

Skolstart

Så var det dags, jobbet har börjat och skolorna är på väg att starta. Det här året är något speciellt för oss i vår familj, vår älsta son börjar i skolan i höst. Han har blivit jättestor jättesnabbt! Det innebär också att vi ställs inför lite nya rutiner till exempel gymnastiklektioner där gympapåsar måste förberedas.

Jag älskar att gå runt och kika på alla nyheter inför skolstarten, alla nya färger och mönster som finns på allt från skrivbordsunderlägg till mössor. Jag hittade denna härliga bild hos Ikeas blogg när jag kikade in. Jag är hel förtjust i det fina mönstret med träden, vilken är din favorit?

Bild från Ikeas blogg ”Livet Hemma”

Det är inte bara ögongodis, du kan handla dessa produkter hos Ikea under augusti så skynda dig!

 

 

Week 7 at Veckans Skiss – The Sketch of the week

This week  we at The Sketch of the Week (Veckans Skiss) have the honour to have Lillblomman as a guestdesigner. She has created a lovely sketch and here is my take on it. For the backgrund I have misted tre doilies with red dylusionsmist and put them together. The backgroundspaper and the patterned craftpaper is from my January kit från CD.

Here is some close ups:

The rest from a diecut heart misted with read dylusionspray.

Misted white flowers with ”Moonlight” from Tattered Angels.

 

Flagstamps from Cocoa Daisy. I love them, they goes to everything:)

 

I needed two t but I had one left so I added a questionmark:)

 

Take the chans to make your own take on Lillblommans sketch this week. Check out the sketch and read about the rules HERE and check out the other DT-members fanstastic work.

 

I hope you will join us this week!

/Jeanette (Jeany)

A sketch from Tanja at The Sketch of the Week

Today it´s Tanjas turn to make a sketch for The Sketch of the Week. My take on the sketch is a birthdaycard. The gitarrstamp is from Inkadinkado. I also have used puncinella to get som glitterrock feeling. The red background is a rest from a Prima package, I´ve mist it and used a stamp with sheet music.

Look at Tanjas sketch HERE and don´t forget to look att the other DT-members inspiration!

Thanks for the visit!

Hugs!

/Jeanette