Lär mig skissa

När jag var lite trodde jag inte att jag kunde rita, det blev aldrig som jag ville medan det verkade så lätt för andra. När jag pluggade dekor- och reklamutbildningen förra året hade vi ett moment med skissteknik, vi övade skuggor, perspektiv, avstånd med mera. Det var jätteroligt att skissa! och så himla illa blev det inte med lite övning! Jag vill gärna lära mig illustrera. På kvällarna letar jag febrilt efter bra tutorials inom området. Häromdagen hittade jag den här .

Innan man började skulle man måla av denna bild:

Här är mitt öga:

ögat

Det är inte perfekt men jag är suuuupernöjd. Det är väl kanske 8 gången jag skissar någonsin. Jag är särskilt nöjd över att ha fått till en känsla av djup. Tanken är att man ska jämföra denna ”före” skiss med en ”efter”skiss när man gjort alla delmomenten i tutorialserien. Jätteroligt!

Nästa gång kommer ni att få se lite övning i skuggteknik!

Ha en skön kväll!

Jeanette

 

 

2 thoughts on “Lär mig skissa

  1. Å så kul att se! Superfint! Jag är ju fortfarande helt fascinerad över att det inte är som jag alltid trott – att man antingen kan eller inte kan. Det går att öva och lära sig! Vissa kanske måste öva mer och andra behöver öva mindre och jag kanske hör till dem som behöver öva mer (hade en svag 3:a i bild i gymnasiet) men jag är så himla glad över att jag har kommit på att det faktiskt är värt att prova och att man kan mycket mer än man tror, om man bara vågar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>