Skissning porträtt och skuggor

Övning ger skicklighet. Måla porträtt, jag? nä, hur skulle det gå till? Det hade varit min reaktion om någon skulle berättat att jag skulle måla porträtt på kursen innan skissmomentet startade. Men med lite övning så ger det ganska snabbt resultat.

skisspojkarforlagaJeanys1024px

Här är bilden som jag valde att måla av. Syftet var att arbeta med skuggorna hellre än att bilden skulle bli helt porträttlik. Alltför sent insåg jag att jag valt en väldigt svår bild, den enda med TVÅ ansikten och dessutom gör de grimaser:) men vad vore livet utan utmaningar:)

Här är mitt resultat:

skisspojkarJeanys1024px

Inte så illa pinkat för att vara fjärde lektionen i skissning sedan skoltiden om jag får säga det själv, och det får jag eftersom det är min blog:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>