Midsommarinspiration

 

 

På fredag är det midsommarafton och för många är planeringen och förberedelserna inför denna dag i full gång.

Midsommarafton är en av de största högtiderna i Sverige. På Nordiska museets hemsida kan man läsa att midsommaren och midsommarstången är en gammal hyllning av sommaren och växtligheten och den innebar en brytpunkt i arbetsåret i bondesamhället. Ursprungligen firades midsommarafton till Johannes Döparens ära och midsommarnatten ansågs innehålla magiska krafter och övernaturliga väsen.

Här bjuder jag på två inspirationskällor inför midsommar. Det första är från Ikeas blogg som visar en härlig och enkel dukning!

 

Långbord, fint porslin, lite blommor, och några snapsglas i takkronan både stiligt och roligt på samma gång.

Här är något för dig som vill prova något annorlunda på midsommarbordet, gransill som jag hittade på Pernilla Elmqvist hemsida. Den innehåller små fina granskott.

Se hennes hemsida för receptet.

 

Lycka till med förberedelserna!

Tänk på att det viktigaste är att umgås och ha det roligt tillsammans, dra ner på kraven och eventuellt tankar på storstilade tillställningar!

 

Ha en skön tisdag!

/Jeanette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>