Trädgårdsfest

Nu har solen letat sig fram till vårt avlånga land i norr på allvar. Altanmöbler och grillar är framplockade och sommarblommorna är planterade.  Så här på sommaren tycks allt som annars känns lite mer ormständigt gå mycket lättare, till exempel bjuda på middag. I stället för att göra 3 rättersmiddagar med avancerade efterrätter så kan man så här års bjuda in några vänner på en buffé med olika typer av plockmat, kalla och varma. Duka lite fint i trädgården eller på balkongen och vips så har man en otroligt mysig och avslappnad middag i goda vänners lag. Vad kan bli bättre?

I dag bjuder jag på lite tips för att få till en sådan här enkel men härlig middag utomhus, kanske passar det extra bra idag då det är Svergies Nationaldag i morgon, eller varför inte till alla bröllop och skolavslutningar som stundar nu? Det är en anledning att  sätta igång och inspireras:)

 

Här är lite recept på lättlagad mat för trädgårdsfest från Tasteline

Självklart har jag också hittat lite bilder som jag hoppas kan ge inspiration till utformningen av ditt eget  garden party. 

Det behöver varken vara svårt eller dyrt att göra vackra dukningar. Om du har ont om tid eller begränsad budget så börja med att duka  plocka lite fina blommor i rabatten eller i skogen och sätt i vaser. Dekorera med naturens egna produkter som kottar, löv, bär och du har en jättefin dukning! Sedan kan du lägga till kanske lite ljusstakar för värmeljus och ha i beredskap fram på kvällen!

Hoppas att detta ska inspirera till många härliga matupplevelser tillsammans med nära och kära i sommar!

 

Du vet väl att du gärna får länka resultaten av inspirationen i kommentarerna. Jag är jättesugen på att se hur du inspirerats att göra något eget av dessa inspirationstips!

Kom gärna med önskemål om du vill att jag bloggar om någon speciell inspiration vad gäller heminredning, dukning och så vidare så skriv en kommentar så ska jag se om det går att ordna!

 

Här lyser solen nu!

Ha en bra dag!

/Jeanette

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>