Mönsterspaning

Som jag tidigre bloggat om så tittar jag ofta efter mönster ute på stan. Under semestern, när vi var i Danmark, passade jag på att ta massor av bilder till min inspirationsbok, foton som kanske inspirerar mig vidare till andra mönster. De här bilderna är främst från Glypoteket i Köpenhamn, ett museum med bland annat vackra skulpturer från olika tidsepokrar som jag tidigare visat. Men det fanns också andra fina mönster, bland annat golven. Här kommer ett litet axplock:

Mönster Glypoteket1 Mönster Glypoteket2 Mönster glypoteket3 Mönster glypoteket4 mönster Danmark mönster Glypoteket

Tack för besöket!

 

 

Vårfint med blommor

Under gårdagen gjorde jag ett härligt besök på Blomsterlandet och botaniserade lite bland alla vackra blommor, krukor och dekorationer. Jag kunde inte låta bli att ta den här bilden, sååå fina färger och känslan av nytt och fräscht! Jag älskar den här stilen, zink,hamparep och drejade krukor !

DSC_0397

/Jeanette

Vårrensning

Alltid när våren kommer får jag en sådant starkt begär att rensa och organisera hemma, jag älskar att rensa. Det finns inget bättre än att vräka iväg grejer till återvinning eller sophögen. Den här helgen har jag fixat vår knappt 5 kvadratmeter stora (lilla) klädkammare. När jag startade var det fullbelamrat av saker så det gick inte att se golvet. Efter att ha spacklat, slipat och målat två gånger var det dags att montera hyllplan, där tog jag maken till hjälp för övrigt har jag fixat det helt själv!

Här är lite bilder:

IMG_6785

Backar i serien  ”Samla” från Ikea och lite andra lådor.

IMG_6786

Hyllplan som löper längs hela väggen gör att många backar går in. Det bästa av allt, brudklänningen som tar en del plats, hamnade diskret till höger mot väggen

IMG_6771

Rena rama dansbanan eller vad säger ni? Papperskorgen från Biltema fick bli en presentpappers förvaring.

Jag känner mig grymt nöjd över att ha fixat detta själv och rott i land detta projektet på bara tre dagar! Nu är jag väldigt sugen på att börja fixa hallen där vi också behöver rensa och hitta bättre förvaringslösningar:)

Trevlig kväll!

Jeanette

Vår i luften

Nu har Scrap-Perra en pågende cybercrop.

En av utmaningarna är att inspireras av den här bilden

Inspirationsbild Cybercrop.jpg

Min layout blev så här:

FikauteJeanys500px

Min layout blev ovanligt rosa, men jag valde färgen för och körsbärsblommorna är rosa och för att våren har ljusa färger. Vår, för mig, betyder ljus och värme och den underbara känslan att kunna sitta på ett fik utomhus och unna sig något gott:)

/Jeanette

Aktivitet här igen!

Det är varit lite aktivitet i min blogg under en period på grund tidsbrist. Men nu när skolan är färdig och allt börjar lugna ner sig är det dags igen!

Här är en layout med delad bakgrund som jag har gjort för Allt om Scrap som jag bloggar där idag

buskulJeanys640px

Det var fotot som fick bestämma färgerna så därför blev det en höstig layout med tre olika mönsterpapper, bland annat från Basic Grey, lite stämplar och korkdekorationer.

Det är snyggt med delade bakgrunder, kolla in vad de andra i designteamet har skapat!

 

Du har väl inte missat att vi har ett DT-call ute nu på Allt om Scrap, läs och sök!

 

Ha en skön måndag!

/Jeanette

 

Inzpira nummer 4

Du kanske redan har sett det eftersom den funnits i butik ett tag nu men jag är publicerad med två alster i senaste numret av Inzpira.

På sidan 21 finns mitt bidrag till liftutmaningen: starwarspariktigtJeanys1024px

”Två som önskar att StarWars är på riktigt”

  starwarspariktigtJeanys1024pxDetail2

starwarspariktigtJeanys1024pxDetail3   starwarspariktigtJeanys1024pxDetail5

Den andra layouten är mitt bidrag till skissen och finns på sid 67 "På upptäcksfärd bland tomtar och troll"

”På upptäcksfärd bland tomtar och troll”

tomtarochtrollJeanys1024pxDetail5

tomtarochtrollJeanys1024pxDetail1

Project Life- vecka 27

projectLife27Jeanys1024px

Vår sista vecka innan semestern, jag fotade inte så mycket den här veckan men det gjorde däremot O, titta på bilden i mitten på höger sida. Han har fotat sin krok i hallen. Jag gillar hur ljuset faller på hans keps, ser nästan lite poetiskt ut. Även har har jag använt mig av Simple Stories” I love summer” men också lite annat som bland annat husvagnspappret från Jillibean Soup, så sött (även om jag inte har någon husvagn:)

 

Veckans Skiss vecka 35

Tyvärr är detta min sista layout för Veckans Skiss. Jag har tyvärr varit tvungen att tacka för mig för att hinna med mitt skolarbete, jag pluggar till dekoratör/visual merschandiser

Den här veckan är det Helena Pålsson som gästat oss med en skiss. Du kan se den här!

Här är min tolkning:

fiskepremiarJeanys1024px

Killarna på sin första fisketur nere vid bryggan i Blekinge. Tyvärr blev det inget napp men det drabbar ju alla storfiskare emellanåt:)

Jag har använt: mönstrat papper: Alison Craft för Websters Pages, Jillibean Soup, grönt Cardstock, alfabet-American Craft och October Afternoon, journalingcirkel från Jillibean Soup

fiskepremiarJeanys1024pxDetail1

fiskepremiarJeanys1024pxDetail2